Научете хитрости и тънкости как да ползвате сайта ни тук:

Блог на Маршрути Еу

3 съвета при избор на онлайн обучение по лидерство

Лидерството е от онези умения, които са от изключителна важност за всеки, който иска да развие своята кариера и да се покачи по стълбицата в йерархията на компанията, в която работи. Лидерските умения, обаче са и много полезни за хора, които имат намерение да създадат и развият свой собствен бизнес. Колкото и добри да смятате,че са вашите лидерски умения, едно онлайн обучение би ви се отразило много добре не само за самочувствието ви, но и за последващите ви намерения.
И тъй като на пазара има много школи и центрове, които предлагат подобен тип обучения, ние ще ви дадем 3 съвета при избор на онлайн обучение по лидерство.

1. Професионален опит и биография на преподавателя

Професионалният опит на преподавателя е едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание още в самото начало. Колкото по-голям опит има даден преподавател, толкова по-добре. Всъщност, преди да се впуснете в каквото и да е обучение е добре да проверите биографията на лектора - има ли преподавателски опит, работи ли тясно с бизнеса или е насочен предимно към споделянето на знания. Добрият преподавател по лидерски умения със сигурност трябва да притежава такива, както и да може да създава и управлява екипи. Точно като Михаела Георгиева - лектор на онлайн обучението по лидерство в Топ Гуру, собственик на бизнес и притежаваща 13 години управленски и консултантски опит като ръководител на екипи и проекти, свързани с обучение на лидери.


2. Оценки и коментари от други курсисти

Преди да се запишете за онлайн обучение по лидерство е добре да хвърлите едно око на това какви са оценките и коментарите на курсистите, които вече са преминали през него, за да си сверите часовника и да знаете какво може да очаквате в бъдеще. Това ще ви даде много ценна информация и ще ви даде отговори на много въпроси. Обръщайте внимание не само на това колко задоволителна е програмата, но и дали самият преподавател може да поднася информацията по достъпен и увлекателен начин. Винаги ще ма недоволни хора, но това не бива да ти стряска и притеснява. Важното е повечето от коментарите на курсистите да бъдат положително настроени - това е добър знак за качество.

3. Продължителност на онлайн обучението и темите, включени в него

Всички онлайн обучения по лидерство се различават. Не само заради преподавателя, но и заради продължителността на курса и това какви тема са включени в програмата. Добре е да обърнете внимание на всички теми, които са изброени в резюмето и сами да прецените дали ще ви бъдат полезни. Така на например в Топ Гуру залагат на съвременните умения,които трябва да притежава един успешен лидер - взимане на правилните решение, ролята на емоционалната интелигентност, иновативно мислене, харизмата  и т.н. - все качества, на които други обучителни центрове не обръщат толкова голямо внимание, а са важни. Може да разгледате цялостната им програма и сами да се уверите, че всичко по време  на тяхното онлайн обучение по лидерство ще ви бъде от полза.