Научете хитрости и тънкости как да ползвате сайта ни тук:

Блог на Маршрути Еу

Плюсовете и минусите на най-популярните материали за детски килими

Материалът, от който е направен килимът, трябва да бъде екологичен, защото здравето на детето е на първо място. Има много варианти за суровините, от които се правят детските килими, но те са главно разделени на две групи: естествени и изкуствени.

В тази статия ние от kilimi.com, ще ви представим плюсовете и минусите на най-популярните материали за детски килими.

Вълнените килими са с най-високо качество. Гъвкавите и еластични влакна правят продукта изключително издръжлив, устойчив на замърсявания и различни вдлъбнатини. Такъв материал е мек, изглежда скъп и запазва първоначалния си вид дълго време.

Минуси:
- причинява алергии;
- събира прах;
- не понася мокро почистване;
- висока цена

Не избирайте вълнени продукти, ако бебето ви е предразположено към алергии.

Памук: Памукът е добър вариант на достъпна цена. Памучните детски килими са естествени, не предизвикват алергии. Структурата е приятна на допир и не предизвиква дразнене.
Недостатъци на материала:
- лесно се мачка и при продължителна игра може да има синини;
- деформира се и се свива;
- силно абсорбира влагата и се оцветява

Коприна: Коприната е луксозен материал. Тези покрития са меки и гладки, не привличат прах и се отличават с благороден блясък. Ярките цветове издържат дълго време.

Минуси:
- честото измиване прави продукта неизползваем;
- висока цена

Копринените модели се използват най-добре в стая за тийнейджъри, а не в стая за малки деца. Лесно е да ги развалите: разлятата боя или пластилинът ще остави петно, което трудно ще се премахне.

Вискоза
Вискоза - рециклирана дървесна маса, която се произвежда изкуствено, но от естествени материали. Второто име е изкуствена коприна. Вискозният килим е мек и приятен на допир, не дразни кожата на бебето. Такива продукти са леки и практични, понасят добре преместването и транспортирането и са безопасни за здравето.

Минуси:

- плъзгаща се основа;
- необходимо е допълнително фиксиране на пода

Килим от този материал е отлична изолация на пода и отлична декорация на стаята. Висококачествен и издръжлив, той се предлага в широка гама от цветове и не избледнява на слънце.

Вход в сайта