Научете хитрости и тънкости как да ползвате сайта ни тук:

Блог на Маршрути Еу

Почивка в България – топ 5 дестинации на българите

обяви за почивки и екскурзии

Кои са най-любимите места на българите за почивка в България? Трудно е да ограничим този списък, но ще се опитаме да го направим, показвайки Ви 5те топ дестинации за почивка в България. Ако все още не сте резервирали нощувки, побързайте да го направите през Pazarluk.com.

Първото и любимо място за почивка в България несъмнено са Рилските езера. Чистият въздух, прекрасните гледки и спокойствието на планината със сигурност ще Ви заредят с положителна енергия за месеци напред! Най-близките езера се намират на 40 минути разстояние от хижа Рилски езера. Ако сте деца и не сте предвидили по-дълга разходка, може да направите кратка такава, само до първото езеро.

Второто място в нашия списък заема любимия на всички българи град Поморие. Той впечатлява с красивите си плажове и спокойното и чисто море. Поморие е едно от сравнително спокойните места по българското Черноморие, където може да се отдадете на заслужена почивка.

Ако все още не сте посетили Балчик, задължително трябва да го направите. Това е място за почивка в България, любимо не само на българите, но и на румънците. Малко известен факт е, че Балчик е един от най-древните европейски градове. И макар да не може да Ви предложи пясъчен плаж, той ще Ви впечатли с красивите си гледки и уникалната ботаническа градина. Освен хилядите растителни видове, там може да дегустирате едни от най-вкусните вина, които се произвеждат в България.

В нашия топ 5 на най-добри дестинации за почивка в България, на четвърта позиция е позициониран емблематичния за всички българи Царевец. Ако сте във Велико Търново може да посетите и екопътеката в село Емен, църквата „Св. Четиридесет мъченици“, Самоводската чаршия и музей „Възраждане и учредително събрание“.

Нашият номер 5 е Тракийската гробница и град Казанлък. Това е забележителност, която всеки един българин трябва да посети. Интересен е фактът, че оригиналът на Тракийската гробница е винаги заключен. Направено е точно копие на гробницата, което се намира в непосредствена близост до оригинала, и което може да посетите. Това уникално тракийско светилище се намира в живописния парк Тюлбето, който е разположен в Казанлък.

Вход в сайта