Научете хитрости и тънкости как да ползвате сайта ни тук:

  • Маршрути
  • Блог
  • Хамали – защо са ни необходими и как да се свържем с надеждна фирма

Блог на Маршрути Еу

Избор на килим за спалнята ви вкъщи

Дебатът между килима и твърдата дървесина е жив, като през последните години популярността на твърдата дървесина се увеличава. Въпреки това, някои места в дома просто са по-подходящи за мека подова настилка, отколкото за твърда. Един от най-добрите примери за това е спалнята. Огромно разнообразие от килими и пътеки за спалня можете на намерите на www.e-kilimi.com. За повечето хора спалнята е уютно светилище от суматохата и активността на останалата част от дома.

Мекотата, тишината и топлината на килима често го правят най-добрата опция за подови настилки за този частен оазис.
Повечето хора предпочитат тишината, когато се опитват да спят. Килимът е по-тих за ходене, отколкото твърди настилки, и помага да се маскира звукът на партньор, който се разхожда из стаята. Това може да бъде особено полезно, когато партньорите имат различни графици. Също така килимът поглъща звука - докато твърдият под го отразява - намалявайки шума на речта и други дейности.

Килимът осигурява приятен преход между удобството на леглото и реалността да се изправите пред новия ден. В края на деня, когато краката ви са уморени и болни и се оттегляте в спалнята си, е хубаво да имате меко, пухкаво усещане под краката си. Мекотата на килима може да се усили, като изберете висококачествена подложка.

Подхлъзването може да се случи лесно, особено ако сте полузаспал. Препъването при излизане от банята сутрин, когато не сте съвсем буден, може да бъде опасно на твърд, хлъзгав под.

Можете да извлечете много от предимствата на килимите, като използвате килим за покриване на твърда настилка в спалнята. Най-добре е да имате килим с голяма площ, който отива под леглото и се простира отвъд леглото от всички открити страни. Ако предпочитате малки килими, създайте уютни пространства, като поставите килим от всяка страна на леглото (за стъпване при влизане и излизане от леглото с боси крака), както и пред пейка или други места за сядане или дрехи в стая.