Научете хитрости и тънкости как да ползвате сайта ни тук:

Блог на Маршрути Еу

С какво да покрием покрива?

Ако искате да си обновите покрива, съществуват много възможности. Разбира се, най-добрият съвет ще получите от специалистите от ремонт на покриви в София. След като направят оглед, те ще ви консултират според спецификите на съответната сграда. Но нека да разгледаме някои от най-широко използваните опции.

ремонт на покриви от Покрив.com

Метални керемиди

Те са били често използвани преди години, сега са избирани по-малко от стоманените керемиди. Най-популярни са стоманените и алуминиевите листове. Продуктите от медна и цинково-титанова сплав - поради по-високата цена - са по-малко разпространени. Един от най-често използваните методи за свързване на листове е прав шев. Видът на използваното защитно покритие има най-голямо влияние върху издръжливостта на стоманените и алуминиевите изделия.
Предимствата и недостатъците на този материал са подобни на тези на стоманените керемиди. Предимството е ниското тегло, както и бързият и лесен монтаж, особено на покриви с прости форми. Недостатък - лоша акустична изолация. Когато избирате този материал, трябва да вземете предвид и необходимостта да направите пълен кофраж, което ще окаже влияние върху инвестиционните разходи (въпреки че производителите също така позволяват поставянето на плоски листове върху летви).

Битумни керемиди

Изработени са от нетъкан текстил, импрегниран с битум. Първият, самозалепващ се слой е стъклено влакно, покрито с битумна маса. Отгоре обаче има минерална или керамична основа в различни цветове. Изборът на модели е много широк. Херпес зостер може да наподобява класическа плочка, естествен шисти, дървена керемида, пчелна пита и др.
Това е една от универсалните основи. Може да се използва на покриви с различни форми, както по-плоски, така и стръмни. Този материал е лек, така че не е тежък товар за покривната конструкция. Отличава се и с лекотата на обработка и сглобяване. Херпес зостер се поставят на пълен борд, закрепвайки отделни ленти с пирони към земята. Трябва да е идеално равномерно.

Дървени летви

Това са клиновидни летви. Изработени са от различни видове дърво - бор, смърч, ела, лиственица, дъб или кедър. Те се нуждаят от импрегнация, която предпазва покритието срещу биоразграждане и пожар. Също така в този случай е необходим гръмоотвод на покрива. За още информация посетете https://покрив.com.